Hoger onderwijs (HBO en WO)

Welke studie je gaat volgen aan de universiteit of hogeschool is één van de belangrijkste beslissingen in je leven. Die keuze bepaalt jouw toekomstcarrière en arbeidsplezier. Jongeren kiezen een studie in het hoger onderwijs vaak op basis van beperkte informatie. Ze hebben weinig inzicht in hun talenten, kijken naar de korte termijn en houden (te) veel rekening met de wensen van hun omgeving. Het gevolg: studie uitval of vertraging.

Om onjuiste (dure!) beslissingen te voorkomen, is een studieadvies op basis van feiten, rationaliteit en objectief onderzoek noodzakelijk. De EducatieWijzer geeft jou die feiten. Hiermee kun jij zelf de mogelijkheden op de lange termijn voorspellen.

Met kennis en inzicht van je eigen gedrag en voorkeuren, kan je gemakkelijker een passende opleiding kiezen. De kans van slagen is dan ook groter. Minstens zo belangrijk is de keuze van de hogeschool of universiteit. De sfeer en studieomgeving moeten passen bij jouw persoonlijkheid. Tenslotte spelen de mogelijkheden op de arbeidsmarkt een grote rol.

Met het studiekeuzeadvies van Eduwijzer begint je met een realistische verwachting aan je studie. De leidraad van ons advies is dat jij in de toekomst zelfstandig moet kunnen functioneren.

 

Voortgezet onderwijs Hoger onderwijs