Hoger onderwijs (HBO en WO)

Welke studie je kinderen gaan volgen aan de universiteit of hogeschool is één van de belangrijkste beslissingen in hun leven. Die keuze bepaalt hun toekomstcarrière en arbeidsplezier. Jongeren kiezen een studie in het hoger onderwijs vaak op basis van beperkte informatie. Ze hebben weinig inzicht in hun talenten, kijken naar de korte termijn en houden (te) veel rekening met de wensen van hun omgeving. Het gevolg: studie uitval of vertraging.

Om onjuiste (dure!) beslissingen te voorkomen, is een studieadvies op basis van feiten, rationaliteit en objectief onderzoek noodzakelijk. De EducatieWijzer geeft jou en je kind die feiten. Hiermee kun je de mogelijkheden van je kind op de lange termijn voorspellen.

Met kennis van het eigen gedrag en voorkeuren, kan je kind gemakkelijker een passende opleiding kiezen. De kans van slagen is dan ook groter. Minstens zo belangrijk is de keuze van de hogeschool of universiteit. De sfeer en studieomgeving moeten passen bij de persoonlijkheid van de jonge student. Tenslotte spelen de mogelijkheden op de arbeidsmarkt een grote rol.

Met het studiekeuzeadvies van Eduwijzer begint je kind met een realistische verwachting aan de studie. De leidraad van ons advies is dat je kind in de toekomst zelfstandig moet kunnen functioneren.

 

Basis onderwijs Voortgezet onderwijs Hoger onderwijs