Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.eduwijzer.com/textpattern/lib/constants.php on line 136
Eduwijzer | Bureau voor schooladvies en studiekeuzebegeleiding

Basis onderwijs

Op de basisschool ontwikkelt je kind zich van kleuter tot puber. De juiste school voorziet in de behoefte van je kind. Als je kind op zijn plek is, zal het zich cognitief, sociaal, creatief en fysiek goed ontwikkelen. Het gaat met plezier naar school en volgt aandachtig de lessen.

Om de juiste basisschool te kiezen, moet je het karakter van je kind goed kennen. Een voorbeeld. Op een school die niet bij het kind past, kunnen eigenschappen als nieuwsgierigheid of voorzichtigheid tot negatief gedrag leiden. Het kind gedraagt zich dan ongeremd of passief. Op een passende school gedraagt hetzelfde kind zich juist positief: onderzoekend of nauwkeurig. Een goede school biedt een stimulerende, veilige leeromgeving.

Eduwijzer geeft je inzicht in de eigenschappen van je kind. Dat doen we door een uitgebreid gesprek over je kind met jou. We geven heldere informatie over de verschillende schooltypen. Van traditioneel klassikaal tot Dalton of Montessori, regulier- of speciaal onderwijs. Zo kun je gericht kiezen welke pedagogische en didactische aanpak het beste bij jouw kind past.

 

Basis onderwijs Voortgezet onderwijs Hoger onderwijs